Британското военно разузнаване видя в преместването на тленните останки на княз

...
Британското военно разузнаване видя в преместването на тленните останки на княз
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия се оттегля от Херсон

Британското военно разузнаване видя в преместването на тленните остатъци на княз Григорий Потьомкин знак за готовността на Русия да се отдръпна от Херсон, окупиран в самото начало на нахлуването в Украйна, оповестява Руската работа на BBC.
Прочетете още
На 27 октомври назначеният от Русия губернатор на окупираната част от Херсонска област в Украйна, Владимир Салдо, заяви, че от Херсон се извеждат освен хора, само че и останките на известния съветски общественик от 18 век, напомнят създателите на отчета.

" Транспортирахме паметника на (маршал Фьодор) Ушаков. Транспортирахме останките на Негово ярко височество княз Потьомкин от църквата " Св. Екатерина " и самия монумент на левия бряг. Както и (паметниците) на Суворов и Маргелов ", сподели Салдо.

В съветската национална история Потьомкин е тясно обвързван с Украйна и евакуацията на останките му акцентира смисъла, което съветският президент придава на историческото си опрощение за нашествието, съгласно резюмето на английското разузнаване.

Това алегорично изнасяне на останките на Потьомкин и евакуация на жителите на Херсон вероятно предизвестяват за желанията на Русия да форсира отстъплението от региона, споделят създателите на отчета.

Като подтвърждение, че Москва понася тежки загуби, чеченският водач Рамзан Кадиров обяви, че 23-ма от неговите бойци са били убити в борбите към Херсон тази седмица, а 58 са били ранени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР